OldMAN
Moderatör
Euro Truck Simulator 2'de (ETS2) sıfır kamerası, serbest kamera modunu ifade eder ve varsayılan olarak numpad tuşlarına atanmıştır. TKL (Tenkeyless) bir klavye kullanıyorsanız, numpad tuşları olmadığı için bu komutları farklı tuşlara atamanız gerekebilir. Bu rehberde, sıfır kamerası gezinme tuşlarını nasıl değiştirebileceğinizi adım adım anlatacağım.
Adım 1: Ayar Dosyasını Bulma
Öncelikle, değiştirmemiz gereken ayarların bulunduğu dosyayı bulmamız gerekiyor:- Belgeler klasörüne gidin.
- Euro Truck Simulator 2 klasörünü açın.
- steam_profiles klasörünü bulun. Birden çok profiliniz varsa, hangi klasörün en son oynadığınız profil olduğunu anlamak için "değiştirme tarihi" kısmına bakabilirsiniz. En son tarihli olan klasör, en son oynadığınız profildir.
- İlgili profil klasörünün içine girin ve control.sii dosyasını not defteri ile açın.
Adım 2: Değiştirilecek Parametreleri Bulma
Dosyayı açtıktan sonra, değiştirmemiz gereken parametreleri kolayca bulmak için:- CTRL + F yaparak arama kutusunu açın.
- mix dbgfwd yazarak aratın.
- mix dbgfwd
- mix dbgback
- mix dgbleft
- mix dgbright
Kod:
config_lines [188]: "mix dbgfwd `keyboard.num8?0`"
config_lines [189]: "mix dbgback `keyboard.num5?0`"
config_lines [190]: "mix dbgleft `keyboard.num4?0`"
config_lines [191]: "mix dbgright `keyboard.num6?0`"|
config_lines [192]: "mix dbgup `keyboard.num9?0`"
config_lines [193]: "mix dbgdown `keyboard.num3?0`"
Adım 3: Tuş Atamalarını Değiştirme
Bu komutları istediğiniz tuşlara atayabilirsiniz. Örneğin, yön tuşlarına atamak için:- keyboard.num8?0 ifadesini silin ve yerine keyboard.uarrow?0 yazın.
- keyboard.num5?0 ifadesini silin ve yerine keyboard.darrow?0 yazın.
- keyboard.num4?0 ifadesini silin ve yerine keyboard.larrow?0 yazın.
- keyboard.num6?0 ifadesini silin ve yerine keyboard.rarrow?0 yazın.
Kod:
config_lines [188]: "mix dbgfwd `keyboard.uarrow?0`"
config_lines [189]: "mix dbgback `keyboard.darrow?0`"
config_lines [190]: "mix dbgleft `keyboard.larrow?0`"
config_lines [191]: "mix dbgright `keyboard.rarrow?0"|
config_lines [192]: "mix dbgup `keyboard.num9?0*"
config lines [193]: "mix dbgdown `keyboard.num3?0`"
Ekstra: Diğer Tuş Atamaları
Sıfır kamerasını kullanırken kamera yükseltme ve alçaltma komutlarını da atamak isterseniz, mix dbgup ve mix dgbdown komutlarını da istediğiniz tuşlara atayabilirsiniz. Örneğin, Y tuşuna atamak isterseniz:
Kod:
mix dbgup `keyboard.y?0`
mix dbgdown `keyboard.y?0`
Sonuç
Artık sıfır kamerası için gezinme tuşlarını TKL klavyenizde rahatça kullanabilirsiniz. Eğer başka tuşlara atama yapmak isterseniz, control.sii dosyasında gezinerek hangi tuşların nasıl yazıldığını görebilir ve bu bilgileri kullanarak dilediğiniz şekilde değiştirebilirsiniz.Herhangi bir sorunuz olursa, bu konu altında yardım alabilirsiniz.
Not: Bu rehberde anlatılanlar American Truck Simulator için de geçerlidir.